Obecní knihovna Chrustenice

Obecní knihovna Chrustenice - Blog knihovnice

Otvírací doba

Ponděli: 17,00-18,30

Lichá neděle: 17,00-18,00

Adresa

Chrustenice 69
267 12, Loděnice

knihovnachrustenice@email.cz

Skype call


Blahopřejeme
Dnes je 23. 04. 2024 svátek má Vojtěch.

Novinky

Neděle 2023
11. 6., 9. 7., 10. 9.
Dovolená
3. 7. + 17. 7. 2023

Ke stažení

Facebook

Knižní novinky v lednu 2015

I když vím, že většina našich čtenářů si píše Ježíškovi o knihu, věřím, že Vás potěší novinky v naší knihovně.

Na začátku často vzpomínáme na časy minulé.  Vzpomínky na zboží, co bylo (a nebylo) za reálného socialismu, přináší kniha Retro ČS. Sestavil ji Michal Petrov, tvůrce populárního cyklu České televize, který se začal vysílat roku 2008. Na stránkách pořadu můžete shlédnout všechny díly: www.ceskatelevize.cz/porady/10176269182-retro/213411000360037/

Rádi také vzpomínáme. Autobiografické povídání poskytla Sophie Lorenová a Radim Uzel ve své knize Rozpomínání.

Na začátku roku si též dáváme předsevzetí. Třeba, že se budume lépe stravovat. Zkusit to můžete s Kuchařskou knihou, kterou jsme získali za účast v akci Food Revolution Day. Najdete v ní 58 jednoduchých vyzkoušených receptů ze 4 kontinentů a 10ti světových kuchyní a více než 600 krásných barevných fotografií popisujících krok za krokem přípravu i kulturní pozadí a historie jídel.

Samozřejmě máme i nějaké bestselery. Pro ženy nabízím Božského bastarda. Erotický román  je psána ich-formou, přičemž se ve vyprávění střídají oba hrdinové. Tento styl psaní příběh oživuje, jelikož se čtenářkám dostane vylíčení myšlenkových pochodů hned obou milenců.

Lori Spielmanová nám ve své knize Seznam tajných přání dokazuje, že život má cenu jenom tehdy, když ho doopravdy žijeme, kdy nejsme jen tvárnou hmotou, ale sami sebou. Kniha nám dává naději, že nikdy není pozdě na to plnit si sny.

Pro milovníky detektivek z dostihového prostředí tu máme Johna Francomeho s knihou Temné tajemství - Před pěti lety zemřela při automobilové nehodě žena a čtyři její přátele z jezdecké školy svázalo temné tajemství. Ale díky vyptávání neodbytného novináře jsou nuceni postavit se nyní celé události čelem a vrátit se do tvrdé reality.

Pokud Vám jeden autor nestačí, v knize Thriller jich nabízíme hned 32.

Pro naše nejmenší máme klasiku jako Káťa a Škubánek zase spolu nebo Barta Simpsona a jeho průvodce životem.

Pro všechny malé archeology máme prostorovou knihu ve tvaru pyramidy s názvem Tajemství Egypta. S pomocí názorných ilustrací se děti seznámí se základními pojmy, dozvědí se, kdo byli faraónové, jaké uctívali bohy, proč tato starověká civilizace vznikla právě na březích Nilu, jakým tajemstvím jsou opředeny pyramidy či jak probíhal posvátný proces mumifikace..

Hezké čtenářské zážitky nejen v lednu přeje

Evča

04.01.2015
Nahoru | Na úvod | Kontakt
Všechna práva vyhrazena Obecní knihovnou Chrustenice Copyright © 2011 - 2024