Obecní knihovna Chrustenice

Obecní knihovna Chrustenice - Blog knihovnice

Otvírací doba

Ponděli: 17,00-18,30

Lichá neděle: 17,00-18,00

Adresa

Chrustenice 69
267 12, Loděnice

knihovnachrustenice@email.cz

Skype call


Blahopřejeme
Dnes je 25. 04. 2024 svátek má Marek.

Novinky

Neděle 2023
11. 6., 9. 7., 10. 9.
Dovolená
3. 7. + 17. 7. 2023

Ke stažení

Facebook

Knižní novinky v prosinci 2014

V posledním měsící tohoto roku pro Vás mám v knihovně samé lahůdky.

Toto léto jsem byla požádána časopisem Čtenář, abych se zapojila do jejich rubriky "Z čtenářova deníku". Naši republiku tou dobou bombardovalo 500 billboardů s kampaní Pivo dobré, majitel magor. Autobiografie Stanislava Bernarda s názvem Tvrdohlavý muž pro mě byla jasnou volbou. Dokud mi poštou jako výhra nepřišla kniha s půvabnou blondýnkou na obalu. Životopisu Portie de Rossi s názvem Nesnesitelná lehkost se po třech letech od vydání v USA dočkali i čeští čtenáři. Knihy totiž nejsou tak rozdílné, jak se na první pohled může zdát. A nyní si obě můžete půjčit u nás v knihovně.

V knihovně můžete nalézt i moji srdcovou záležitost - Ephraima Kishona, konkrétně jeho knihu Inkognito v Praze. Povídky zaujímají širokou škálu nejrůznějších témat od židovských specifik přes politické otázky až po problémy běžného manželského soužití.

Úplnou novinku je kniha Sběratel kůží. Jeffery Deaver přpravil opět napínavý příběh. Geniální detektiv Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Poprvé se setkali při pátrání po bestiálním Sběrateli kostí a v průběhu let se z nich stala kriminalistická legenda. Nynější případ je ale výjimečný: hledají totiž vraha, který se Sběratelem kostí zjevně inspiroval…

Lesy a kopečky nedaleko Prahy jako možné úložiště jaderných hlavic v době studené války popisuje ve své knize Záhady brdských lesů publicista Milan Syruček. Hlubokým hvozdům Brd a jejich podhůří, tamní přírodě a především bunkrům vzniklým po druhé světové válce se věnuje dlouhá léta. Křest probíhal v bungru, o kterém před Sametovou revolucí nevědli nevěděli ani nejvyšší představitelé Komunistické strany. Video z křestu zde.

Prosinec je znamením vánočních svátků. Jana Pechová do knihy Pro vánoční pohodu vybrala povídky, básně i recepty autorů známých i pozapomenutých. Slibuje, že až uzavřeme knihu, bude nám moc hezky.

I naši nejmenší si mohou přečíst o vánocích. Netradiční příběh Ach, ty tlustý Ježíšku vypráví sám Ježíšek.

Kdo chce potrénovat čtení. V edici První čtení nám staří známí Kvak a Žbluňk prozdradí, že se bojí rádi. Díky Druhém čtení se můžete začíst do příběhu Hrompac a Tancibůrek od V. Čtvrtka.

Jak jsem zjistila nejen nejmenší potěší dobrodužství Čtyřlístku, tentokrát bude parta řešit 4 pošťácké příběhy.

Hezký advent přeje Eva

      

24.11.2014
Nahoru | Na úvod | Kontakt
Všechna práva vyhrazena Obecní knihovnou Chrustenice Copyright © 2011 - 2024