Obecní knihovna Chrustenice

Obecní knihovna Chrustenice - Blog knihovnice

Otvírací doba

Ponděli: 17,00-18,30

Lichá neděle: 17,00-18,00

Adresa

Chrustenice 69
267 12, Loděnice

knihovnachrustenice@email.cz

Skype call


Blahopřejeme
Dnes je 23. 04. 2024 svátek má Vojtěch.

Novinky

Neděle 2023
11. 6., 9. 7., 10. 9.
Dovolená
3. 7. + 17. 7. 2023

Ke stažení

Facebook

Knižní novinky v únoru 2014

Co na Vás čeká v knihovně na konci února 2014?

Zpravodajství začneme asi největší peckou. Mnoho lidí, z veřejnosti i odborné kritiky, prohlašuje, že kniha je literárně na úplně bídné úrovni a v podstatě má nulovou uměleckou hodnotu. Přesto se její autorka vyšvihla na přední místo v žebříčku nejvlivnějších lidí světa.

Charitativní organizace Wearside Women pro ženy a rodiny v nouzi byla knihou dokonale znechucena a veřejně vyzvala lidi, aby jim poslali své výtisky ke spálení. Pálit nakonec moc nebylo co – knihu poslalo jen 24 lidí.

Doufám, že u nás se nic pálit nebude, ale třeba i u nás začnou batolata nosit dupačky s nápisy jako „Před devíti měsíci četla moje máma Padesát odstínů“... 2. a 3. díl je totiž u nás již k mání.

Všichni víme, že 50 odstínů čtou i muži, ale i pro ně máme nějakou mužskou záležitost. Kniha Proč Gabčík nestřílel románovým způsobem zpracované známé téma atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha.

Naši menší čtenáři se můžou těšit na oblíbeného Spidermana a příběh Moc a odpovědnost. Nebo na Fantastickou čtyřku a příběh Doom.

Na závěr nesmí chybět zvířátka. Postará se o ně Romana Andělová a její kniha Historie Zoo Praha.

Tímto se dostáváme ke sportu a heslu: „Jezdit rychle, být dobrý a užít si to!“. Nejen to prozradí excelentní lyžař Bode Miller v životopisné knize Bode: rychlá jízda.

V závěru naše zpravodajství Vás budeme informovat o počasí – konkrétně Proč tučňákům nemrznou nohy. Vtipná a poučná publikace sestavená z otázek a odpovědí čtenářů známého časopisu New Scientist probírá fascinující škálu témat. Vysvětluje nejrůznější hádanky, nepochopitelné záhady a podivuhodné fenomény a uvádí zajímavosti, o nichž se jinde nedočtete.

24.02.2014
Nahoru | Na úvod | Kontakt
Všechna práva vyhrazena Obecní knihovnou Chrustenice Copyright © 2011 - 2024